Indrukwekkende en leerzame

Demonstraties

Tijdens onze roofvogel demonstraties vliegen we met verschillende soorten vogels. Iedere roofvogel heeft een bepaalde manier van vliegen, eten en jagen. Zo zal er gevlogen worden met valken, buizerds, uilen, arenden en gieren. Valken worden bijvoorbeeld gebruikt bij de hoge vlucht. De Slechtvalk kan in stootvlucht (duikvlucht) wel zo'n 250 km/h bereiken om zo zijn prooi te pakken en te doden. Tijdens de demonstraties laten wij dit zien door de valken te laten vliegen op de loer. De buizerds, uilen en arenden zijn weer een ander verhaal, deze worden gebruikt voor de lage vlucht.

Bij de demonstratie van deze vogels zult U zelf van dichtbij meemaken hoe ze vliegen. De uilen zullen U versteld doen staan hoe geruisloos zij kunnen vliegen. En wat denkt U ervan als onze Oehoe Svenja of Diego (spanwijdte 155cm-190cm) op U aankomt vliegen en bij U op de hand neerstrijkt? Een ervaring die U een keer meegemaakt moet hebben.

Ook de buizerds en arenden zullen langs U op vliegen zodat U deze imposante vogels van dichtbij kunt bewonderen. Ook onze Harris Hawk (Woestijnbuizerd) Jack,Lady en Ziva die bij de jacht gebruikt wordt voor het vangen van konijn, haas of fazant, zal van hand naar hand vliegen. Misschien weer Uw hand? En dan als laatste zijn er nog onze gier Elvis. Gieren zijn aaseters en vallen dus eigenlijk niet onder de roofvogels. Elvis zal U demonstreren hoe goed hun reukvermogen is. Dit gebruiken ze in het wild voor het opsporen van kadavers. U zult zien hoe snel ze het door ons verstopte aas weten te vinden!!
Image
Image
valkeniers-diensten_sm.png
Image

Frans en Marga Hueben
De Valkenhof
1e Broekdijk 49
 7122 AK Aalten
 06 54216455
 06 48623987
 info@devalkenhof.nl