Nederlandse Naam: Bengaalse Oehoe
Roepnaam: Indy
Latijnse naam: Bubo Bengalensis
Lengte: ± 50-55 cm
Spanwijdte: ± 125-150 cm
Gewicht: ± 1100 gram
Leeftijd:
Aantal eieren: 2-4
Broedduur: ± 32 dagen
Beschrijving:
Opvallende oranje-rode ogen. Lichtbruin verenkleed met zwart-grijze en witte accenten. De kin en keel zijn wit van kleur. Poten en tenen zijn ook bedekt met veren.
Ook deze uil heeft de wel bekende 'oortjes'.
Leefgebied:
Westelijke Himalaya, India en Pakistan. Vooral bossen op rotswanden zijn favoriet, in vochtige lagere gebieden komen deze uilen eigenlijk nooit. Ook deze uilen zijn nachtdieren, overdag verschuilen ze zich in rotsspleten of in holen in bomen, soms biedt een dik bladerdak van een boom al voldoende schuilplaats.
Voedsel:
In de ochtend- en avond schemering beginnen deze uilen geluid te maken, vlak na de schemering worden ze echt actief en gaan ze op jacht. In hun geruisloze vlucht jagen ze op knaagdieren, vogels, vleermuizen, kikkers en hazen en konijnen.
Ze vallen zelfs grote grondvogels als fazanten en pauwen aan als ze honger hebben. Kleine prooien worden in hun geheel ingeslikt, grotere geplukt en in stukjes verorberd.
Broeden:
Deze uil legt 2 tot 4 eieren. Broeden doen ze van Februari tot April. Dit kan per plaats wat verschillen waardoor op enkele plaatsen ook gebroed wordt in Oktober en Mei.
Het nest wordt op de grond gemaakt. Het nest wordt echter wel op zo'n plek gemaakt dat er genoeg bescherming rondom aanwezig is.