Demonstraties

         

  
Tijdens onze roofvogel demonstraties vliegen we met verschillende soorten vogels. Iedere roofvogel heeft een bepaalde manier van vliegen, eten en jagen.
Zo zal er gevlogen worden met valken, buizerds, uilen, arenden en gieren. Valken worden bijvoorbeeld gebruikt bij de hoge vlucht. De Slechtvalk kan in stootvlucht (duikvlucht) wel zo'n 250 km/h bereiken om zo zijn prooi te pakken en te doden. Tijdens de demonstraties laten wij dit zien door de valken
te laten vliegen op de loer. De buizerds, uilen en arenden zijn weer een ander verhaal, deze worden gebruikt voor de lage vlucht.

Bij de demonstratie van deze vogels zult U zelf van dichtbij meemaken hoe ze vliegen. De uilen zullen U versteld doen staan hoe geruisloos zij kunnen vliegen. En wat denkt U ervan als onze Oehoe Svenja (spanwijdte 1,90 m) op U aankomt vliegen en bij U op de hand neerstrijkt? Een ervaring die U een keer meegemaakt moet hebben. En voor de kinderen hebben wij ons dwergooruiltje Sunny. Deze kan door een paar kinderen meelwormpjes worden gevoerd.
 
Ook de buizerds en arenden zullen langs U op vliegen zodat U deze imposante vogels van dichtbij kunt bewonderen. Ook onze Harris Hawk (Woestijnbuizerd) Falco en Lady die bij de jacht gebruikt wordt voor het vangen van konijn, haas of fazant, zal van hand naar hand vliegen. Misschien weer Uw hand? En dan als laatste zijn er nog onze gieren Koen, Guus en Wishky. Gieren zijn aaseters en vallen dus eigenlijk niet onder de roofvogels. Koen, Guus en Wishky zullen U demonstreren hoe goed hun reukvermogen is. Dit gebruiken ze in het wild voor het opsporen van kadavers. U zult zien hoe snel ze het door ons verstopte aas weten te vinden!!
 

    

Voor een kort filmpje van een van onze demonstraties, klik op de volgende link:

Film van een demonstratie

 

Of wilt u misschien uw bruiloft extra speciaal maken.
Als het op een kasteel of speciale locatie is, komen wij in passende kleding.
 
 Of de opening van uw nieuwe bedrijf iets extra's meegeven? Laat dan bijvoorbeeld uw trouwringen of de sleutel voor de opening aanvliegen!!
 Lijkt dit u wel iets neem dan contact met ons op, en verras uw gasten met een demonstratie van De Valkenhof!

 

(Als de accommodatie geschikt is, is het ook mogelijk met de vogels indoor te vliegen)

Foto's trouwringen aanvliegen

U kunt natuurlijk ook een dag boeken voor 1 of meerdere personen om de dagelijkse training
van de valkenier met zijn vogels te ervaren. Dit wordt een dag om nooit te vergeten!

       Kijk hiervoor op onze workshop pagina.